Blog

Veilig met je kind de wildernis in

By

07/09/2013

Er is niets mooiers dan je kind kennis te laten maken met de natuur. De verwondering tijdens een mooie boswandeling of een middagje op de hei is iets waar je van blijft genieten. Hoewel er in Nederland op dat gebied veel moois te zien is, overwegen veel reislustige ouders ook om hun kinderen eens wat verder weg mee te nemen. Een unieke kans voor je kind en met wat goede voorbereiding ook heel goed te realiseren. Met een baby wellicht geen heel goed idee, maar met kinderen vanaf zes jaar kan dit bijvoorbeeld prima.

Kindvriendelijke reizen door Azië
survivalNiet ieder natuurrijk gebied ter wereld is geschikt om met kinderen te reizen, maar in grote delen van Azië is dit heel goed mogelijk. Er worden zelfs georganiseerde rondreizen aangeboden, die hier speciaal op gericht zijn. Hierbij worden er kindvriendelijke hotels voor je geselecteerd en bestaat het reisprogramma uit allerlei activiteiten die ook leuk zijn voor de kleintjes. Door het contact met de natuur en de lokale bevolking geef je je kind zo een ervaring voor het leven. Je kunt dit soort reizen ondernemen in landen als Thailand, Maleisië en Sri Lanka maar bijvoorbeeld ook Indonesië en Vietnam behoren tot de mogelijkheden.

Waar moet je aan denken?
Het is bij dit soort reizen niet aan te raden om zomaar op de bonnefooi te vertrekken. Stippel vooraf een duidelijke route uit en reserveer vast de hotels, zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Niet zo’n probleem als je alleen rondreist, maar kinderen hebben toch behoefte aan enige structuur. Vergeet ook een bezoek aan de huisarts niet voor je vertrekt. Kinderen zijn vaak voor andere ziektes vatbaar en hebben in sommige gevallen extra vaccinaties nodig. Ook kan de huisarts je voorlichten over hoe je een dergelijke reis onderneemt, zonder dat de gezondheid van je kind daarbij risico loopt.

Meer over vaccinaties

Tags

 

Reacties zijn gesloten.