Blog

De juiste kinderoutfit voor in de natuur

By

30/11/2013

Er zijn verschillende mooie natuurgebieden waar je met je kind de natuur in kan. Ook organiseren scholen vaak schoolreisjes naar het bos. De herfst bijvoorbeeld is door de kleuren een prachtig seizoen om de natuur in te gaan. Dat is voor kinderen natuurlijk een hele ervaring, maar wat is dan eigenlijk de juiste outfit voor ze om aan te hebben?

De eerste regel van een goede outfit voor buiten is natuurlijk dat het vies mag worden. Kinderen vinden het heerlijk om te ravotten door de natuur en bovendien is er de kans op vallen, met bijvoorbeeld grasvlekken tot gevolg. Trek je kind daarom oudere kleding aan, zoals een trainingsbroek of oude spijkerbroek. Er zijn ook kledingmerken die speciaal buitenspeelkleding verkopen. Zorg dat de kleding ook tegen een stootje kan, zodat je kind zich niet snel bezeert wanneer hij onverhoopt valt. Zo kun je hem bijvoorbeeld een broek met kniebeschermers aantrekken. Datzelfde geldt voor de bovenkleding, een shirt of trui die vies mag worden met bijvoorbeeld dikkere armbeschermers.

NAMO29387

Je kunt je kind ook kleden in een leuke (waterbestendige) overall over hun gewone kleding aan. Het is altijd belangrijk dat de kleding comfortabel zit, zodat je kind zich vrij kan bewegen in de natuur. Gedurende nattere periodes zoals de herfst mag een regenpak of losse regenjack en -broek niet ontbreken. In plaats van schoenen is het beter om je kind regenlaarzen aan te trekken, zeker in de nattere herfst en winter. In de lente en zomer mogen stevige schoenen aangetrokken worden, zolang je kind er maar comfortabel op loopt en hierdoor lekker kan spelen.

 

Reacties zijn gesloten.